Szervezeti klíma felmérés

LAVAtrend-OCSA Szervezeti klíma felmérés (Organizational climate survey - OCS) egy olyan online eszköz, melynek célja a szervezeti kultúra feltérképezése a munkavállalók szemszögéből nézve. Míg az esetek többségében a menedzsment tisztán látja a szervezet stratégiai céljait, sokszor nincsenek tudatában dolgozóik alapvető felfogásával, érzelmeivel, hozzáállásával. Ez a hiányosság gyakran oda vezet, hogy a szervezetek nem tudják megfelelően hasznosítani legértékesebb erőforrásukat... az embereiket.
Az alacsony morál és a motiváció hiánya jelentős negatív hatást gyakorol a produktivitásra, a nem elkötelezett munkavállalók esetében jelentősen a munkahelyi hiányzás aránya és csökken a produktivitása.

A sikeresen szervezetek megértik alkalmazottaik szükségleteit és kívánságait és olyan pozitív környezet kialakításán munkálkodnak, ahol az emberek fejlődhetnek. A Szervezeti klíma félmérés segítségével hatékonyan feltérképezhetők a szervezete erősségei és gyengeségei. A felmérés eredményi jó alapot biztosítanak a munkatársak hatékony fejlesztéséhez és a szervezet optimalizálásához.

Mi is az a szervezeti klíma?

A kifejezés arra utal, hogyan érzékelik a munkavállalók a munkahelyi környezetet. A klíma egy olyan tartós állapot, mely hatással a van a viselkedésre és arra, hogyan folyik a munka. A szervezeti kultúrát befolyásoló néhány környezeti tényező: bizalom, morál, vezetőség, csapatmunka, jutalmazás, elismerés, juttatások és konfliktus kezelés. Alapvetően a klíma a szervezete belső légköre.

A Szervezeti klíma felmérés, tehát olyan, mint egy időjárás jelentés mely számszerűen meghatározza belső hozzáállást és hiedelmeket. A felmérés eredménye segít teljes képet kialakítani a vizsgált szervezetről és lehetőséget kínál arra, hogy a szervezet ki tudja használni erősségeit. A válaszok rávilágítanak olyan területekre, melyek akadályozhatják az egyéni, illetve szervezeti sikert.

Míg a személyes beszélgetések során sokszor az egyének nem tudnak elég nyitottak és őszinték lenni, a névtelen felmérés segíthet azonosítani a munkahelyi fluktuáció okait és megmutatják a jelenlegi belső szabályzások hatásait a szervezet tagjaira. Egy ilyen felmérés lehetőséget ad a munkatársaknak is, hogy megfogalmazhassák milyen szervezeti kultúrára vágynak. A szervezetek pedig így kialakíthatnak egy olyan teljesítmény-értékelő rendszert, mely jelzi megtett változtatások hatását a globális teljesítményre. Nem utolsó sorban, a menedzsment ezzel is bizonyíthatja, hogy törődik alkalmazottaival, mivel a visszajelzések alapján változásokat eszközöl.

Vállaljuk Szervezetük klíma felmérését, és az eredmények alapján javaslatot teszünk a fejlesztendő területekre vonatkozóan, illetve igény esetén részt veszünk a fejlesztés folyamatában.

Szervezetfejlesztés, de miért?

  • növekvő produktivitás,
  • jobb szervezeti hatékonyság,
  • javul a szervezet külső megítélése,
  • nagyobb munkavállalói elégedettség,
  • csökkenő személyi költségek,
  • alacsonyabb fluktuáció.

Ajánlataink

free360report
ocs
freeconsulting

JSN Gruve template designed by JoomlaShine.com