Szervezetfejlesztés

workflow sA szervezetfejlesztés egy olyan előre megtervezett, a szervezet egészét érintő folyamat, melynek célja a szervezet még kihasználatlan belső erőforrásainak mozgósítása a hatékonyság növelése érdekében és a szervezeti kultúra fejlesztése olyan irányba, hogy a külső környezet változásaihoz rugalmasabban tudjon alkalmazkodni.

A fejlesztés alapja minden esetben olyan felmérések eredményei, melyek feltérképezik a szervezet jelen állapotát, így láthatóvá téve a szükséges változtatások területei és irányait. Ezen célok elérése érdekében három fő felmérési módszert alkalmazunk, ezek:

360feedback icon smallA 360 fokos felmérésből képet kaphat arról, hogy adott munkatársuk különböző kompetenciáit milyennek látja és értékeli környezete (munkatársai, beosztottai, főnöke) illetve saját maga. Az eredmények segítenek az egyes személyek erősségeinek és fejlesztendő területeinek meghatározásában, így alapot adva az egyéni fejlesztésnek. Ha munkatársaik kompetenciái hatékonyabbak, azzal produktivitásuk és terhelhetőségük is növekszik, ami fontos érték lehet szervezetük szempontjából.

OCS icon smallA Szervezeti klíma felmérés az Önök szervezetének tagjainak nézőpontjából mutatja meg a szervezetüket, annak belső folyamatait és jellemzőit. Ez egy szubjektív kép, melynek éppen szubjektivitása adja a módszer erejét. Az eredmények alapján lehetőség kínálkozik szervezeti légkörük költséghatékony javítására, melynek jelentős hatása van a produktivitás javulására, a munkatársi elköteleződés erősítésére, a szervezet  jobb külső és belső megítélésére, és összességében a jobb szervezeti hatékonyság kialakulására.

maturity icon smallA Szervezeti érettségi felmérés célja, hogy képet adjon Önöknek, szervezetük a lehetőségeikhez képest hol tart, mely területek az erősségeik és szervezetükben milyen fejlesztendő területek vannak. A vizsgálat során objektív módon feltérképezésre kerül szervezetük működése és jellemzői,és ezek alapján meghatározzuk, hogy az egyes vizsgált területeken milyen érettségi szintet valósítanak meg jelenleg. Sokszor előfordul, hogy egy viszonylag kis vállalkozás beindul és növekedésnek indul, de belső folyamatai részben, egészben megőrzik a kis vállalkozások működési jellemzőit, ami nagyobb méret esetén már komoly gátló tényezője lehet a hatékony működésnek, illetve a növekedésnek

Szervezetfejlesztés, de miért?

  • növekvő produktivitás,
  • jobb szervezeti hatékonyság,
  • javul a szervezet külső megítélése,
  • nagyobb munkavállalói elégedettség,
  • csökkenő személyi költségek,
  • alacsonyabb fluktuáció.

Ajánlataink

free360report
ocs
freeconsulting

JSN Gruve template designed by JoomlaShine.com