Egészségterv készítés

group sAz egészségterv egy komplex programtervezet, amelynek célja a munkavállalók életminőségének és munkafeltételeinek javítása, egészségük fejlesztése. Az egészségterv létrehozásával Szervezete kinyilvánítja elkötelezettségét a munkavállalói egészségmegőrzés irányába. Elkészítése az alábbi lépésekből áll:

Problématérkép elkészítése

Ez Szervezete egészségi állapotának jelen állapotát fogalmazza meg, mely a munkatársak egészségi állapotára jellemző helyzet részletes felmérését jelenti. Megfogalmazzuk a felmérések eredményeként az aktuális problémákat (például a munkakörülmények, munkavállalók egészségi és mentális állapota, életmódja, stb.) és az esetleges kedvezőtlen tendenciákat.

Ebben a fázisban Szervezetükkel közösen megvizsgáljuk, hogy a szervezet milyen erőforrásokkal rendelkezik, amelyek felhasználhatóak lesznek a majdani egészségfejlesztő program megvalósítása során (pl. munkahelyi tornára alkalmas terem, étkezési lehetőség, belső kommunikációs csatornák, a program szervezésébe bevonható személyek, stb.).

A felméréshez az adatokat a dolgozói, vezetői kérdőívek és interjúk, illetve a hiányzási és fluktuációs adatok, baleseti statisztikák, egyéb dokumentumok elemzéséből szerezzük.

Egészségfejlesztési stratégia kialakítása

A problématérkép elkészülése után a következő fázisban ki kell kijelölni az egészségfejlesztő program prioritásait, összhangban a szervezet céljaival, kultúrájával. A prioritások alapján pedig megfogalmazásra kerülnek a rövid-, közép- és hosszú távú célok, melyek a jelen állapotól a kitűzött egészségi állapot eléréséhez vezető utat tartalmazza. Ilyen célok lehetnek például a túlsúlyos munkavállalók arányának csökkentése, a stressz szint csökkentése, a mozgásszervi panaszok előfordulásának leszorítása, stb. A stratégia kialakítása a vállalat vezetésének, illetve a dolgozók választott képviselőinek bevonásával, a velük való folyamatos kommunikáció során történik.

Cselekvési terv kidolgozása

A stratégiai céloknak és prioritásoknak megfelelően a részletes cselekvési terv kerül kidolgozásra, melyben meg határozzuk, hogy mi lesz a programok célcsoportja, és a programok tartalma (pl. stresszkezelő módszerek tanítása a dolgozóknak), hogyan, milyen módszerrel, mikor, milyen ütemezéssel fog ez történni, kik lesznek a felelősök, stb.

Folyamatos kommunikáció, visszacsatolás

Az egészségfejlesztés során biztosítjuk a a programokkal kapcsolatos információk áramlását a korábban egyeztetett csatornákon keresztül, a mért eredményeket folyamatosan visszacsatoljuk a munkavállalók és a vezetés felé, illetve szükség esetén az eredményeknek megfelelően változtatunk a program kialakításán, kommunikációján.

A fentieknek megfelelően vállaljuk Szervezetük egészségtervének elkészítését.

Szervezetfejlesztés, de miért?

  • növekvő produktivitás,
  • jobb szervezeti hatékonyság,
  • javul a szervezet külső megítélése,
  • nagyobb munkavállalói elégedettség,
  • csökkenő személyi költségek,
  • alacsonyabb fluktuáció.

Ajánlataink

free360report
ocs
freeconsulting

JSN Gruve template designed by JoomlaShine.com