360 fokos visszajelzés

360feedbackA 360 fokos visszajelzés egy olyan professzionális módszer, melynek alkalmazása során a munkavállaló bizalmas és anonim módon kap visszajelzést a körülötte dolgozóktól. Az értékelők a munkavállaló vezetőjéből, a munkatársaiból, illetve beosztottjaiból tevődnek össze. A teszt során a megkérdezettek online formában válaszolnak az értékelt munkahelyi kompetenciáira vonatkozó kérdésekre, melyeket az értékelt önmagát értékelve is megválaszol.

A 360 fokos visszajelzés a munkavállaló képességeire és a munkafolyamatban való közreműködésére összpontosít. A visszajelzés célja, hogy képet adjon arról, hogy az értékelt közreműködését és teljesítményét hogyan látja környezete olyan területeken, mint a vezetői képességek, csapatmunka, személyek közötti kommunikáció és interakció, munkaszokások, felelősség, tervezés, és más az értékelt munkájával kapcsolatos jellemzőket. Az így kialakult kép segít az egyéni gyengeségek és erősségek felismerésében. Ez kiinduló pontja lehet a professzinális képességfejlesztésnek, mely a szervezeti hetékonyság szempontjából kiemelkedő fontosságú.

Vállaljuk az egyes személyekre, vezetőkre, vagy a teljes Szervezetére kiterjedő kompetencia felmérést, majd az eredmények alapján a közösen meghatározott személyeknek coachingot tartunk igény szerint személyesen, telefonon vagy Skype-on.

Szervezetfejlesztés, de miért?

  • növekvő produktivitás,
  • jobb szervezeti hatékonyság,
  • javul a szervezet külső megítélése,
  • nagyobb munkavállalói elégedettség,
  • csökkenő személyi költségek,
  • alacsonyabb fluktuáció.

Ajánlataink

free360report
ocs
freeconsulting

JSN Gruve template designed by JoomlaShine.com